Vaccinationsintyg

VACCINATION & AVMASKNING

Kattägarens ansvar

Det är du som kattägare som ansvarar för  att din  katt är maximalt skyddad mot kattpest och kattsnuva. 

Din katt   måste grundvaccineras två gånger med 3-4 veckors mellanrum och sedan en gång till inom 12 månader. En återvaccination krävs sedan varje år (eller vart tredje om katten fått Purevax RCP) och har det gått längre tid än 15 månader så måste din katt grundvaccineras igen med två vaccinationer med 3-4 veckors mellanrum osv..


Behöver du hjälp att tyda

För att kunna hjälpa er begär jag redan vid bokningsläget en messad eller mailad bild  på vaccinationsintyget. Då kan jag se om något fattas och du hinner  lösa vaccination innan det är dags att checka in hos oss.

I FASS  kan du läsa mer om Purevax och Nobivac och tillverkarnas rekommendationer för hur vi ska vaccinera för att katten ska   bli maximalt skyddad.


Avmaskning?

Någon vecka innan  hotellbesöket är det bra om du försäkrar dig om att din katt inte har mask. Kolla noga och avmaska om du ser tecken på mask.    Jag avmaskar din katt  omgående om jag ser att katten har mask och då  får du betala 200 kr  vid utcheckning. Jag använder Profender spot on som droppas i nacken.